szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Annyiszor 964.500 forintot kell fizetnie a cégnek, ahány megváltozott munkaképességű munkavállalóval kevesebbet foglalkoztat az előírtnál. Ez az összeg tavaly még csak 177 ezer forint volt.

A rehabilitációs hozzájárulást akkor köteles a foglalkoztató megfizetni, ha legalább 20 munkavállalót alkalmaz, és az általa foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek létszáma nem éri el az éves átlagos állományi létszám 5 százalékát. Amennyiben a foglalkoztatók teljesítik az 5 százalékos kvóta előírását, vagyis legalább 20 munkavállalóra jutóan egy megváltozott munkaképességű munkavállalót alkalmaznak, akkor mentesülnek a rehabilitációs hozzájárulás fizetése alól. 

Idén már év elejétől megélénkült ugyan az érdeklődés a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása iránt, ám a vállalatok HR csapatai jellemzően még nincsenek minden szükséges információ birtokában - derül ki a Work Force személyzeti tanácsadó cég 73 vállalkozást érintő felméréséből. Mind az alkalmazási feltételekről, mind a megváltozott munkaképességűek munkaközösségbe való bevezetésének gyakorlatáról a vállalatok 89 százalékánál túl kevés információ áll rendelkezésre, több mint felénél pedig a sikeres foglalkoztatáshoz való minimális ismeretek sincsenek meg.  

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Karrier

Bizarr nyári munka, amihez csak erős gyomor kell

Zsigeri élményben lehet részeük azoknak, akik a University of Indiana nyári programjára jelentkeznek: az amerikai egyetem laboratóriumában egy hétig emberi testrészeket preparálnak a résztvevők, miközben elmélyítik anatómiai ismereteiket is.

MTI Karrier

Csökkent a munkanélküliség Nagy-Britanniában

A második negyedévben 49 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Nagy-Britanniában, az állástalanok száma az április elejétől június végéig tartó időszakban 2,46 millióra esett.

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál

Kilenc utassal borult árokba két autó Csorvásnál