szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alkalmazottaknak vagy vállalkozóknak is nőhet a nyugdíja? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Azoknak  a nyugdíjasoknak is emelkedhet évenként a nyugdíja, akik vállalkozóként dolgoznak évenként 365 napot?

A szóban lévő nyugdíjnövelési (0,5 %) lehetőség  saját jogú nyugdíjasként az egyéni vagy társas vállalkozóként kiegészítő tevékenységet folytatókra is kiterjed. Figyelem: 2010. január 1-jétől megváltozott a szabályozás és a naptári évben elért, nyugdíjjárulék alapot képező kereset, jövedelem alapján kell a nyugdíjnövelést megállapítani - függetlenül a foglalkoztatás időtartamától - amennyiben a foglalkoztatás 365 napnál rövidebb, a növelés arányosan csökkentett összegben jár.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!