szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mercedes kecskeméti üzemébe szállít 50 teherhordó kerékpárt az esztergomi Neuzer Kft. - közölte a cég tulajdonosa.

"A társaság a következő évben beépíti kínálatába a speciális, teherhordó kerékpárokat. A Mercedesnek átadott példányok az első kerék előtti tartón ötven kilogrammos súly szállítására képesek és kialakításuknak köszönhetően rakottan is stabilan letámaszthatók" - tette hozzá Neuzer András. A modellt a következő évben a friedrichshafeni nemzetközi kiállításon is bemutatja a társaság. Neuzer András elmondta a holland piacra már négy féle teherhordó kerékpárt gyártanak, többek között pékeknek és virágárusoknak. Terveik között szerepel a triciklik gyártásának beindítása a vállalat új esztergomi gyártóbázisán.

©

A 600 millió forintos beruházás eredményeként megépülő, 6500 négyzetméteres üzemcsarnok műszaki átadása ősszel várható, és január 1-jén, több új berendezés üzembeállításával megkezdődik a termelés.

Neuzer András elmondta, olyan kerékpárokat gyártanak, amelyek vagy nem léteznek a piacon, vagy futószalagon nem állíthatók elő, több élőmunkát igényelnek. Az új gyárban a kötött pályás konvejor mellett ezért egy nem kötött pályás rendszer is üzembe áll, ahol a nagyobb hozzáadott értékű termékek készülnek.

A fejlesztéssel a 150 fős Neuzer Kft. kapacitása, évi 140 ezer darabra növekszik, a partnerek kiszolgálását pedig egy új logisztikai, raktározási rendszer bevezetése könnyíti meg. A tavaly 2,7 milliárd forintos árbevételű vállalkozás termékeinek több mint 60 százalékát exportálja. A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik, valamint egy összeszerelést végző leányvállalat, amely tisztán szlovák tulajdonú, azonban minden alkatrészt a Neuzer Kft-től vásárolnak. A romániai vállalat évente 8-10 ezer kerékpárt értékesít, a szlovákiai társaság 15 ezer darabot.

A Neuzer Kft. Csepelen tart fent egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra lehet darálni a Jóbarátokat, visszatér egy itthon is elérhető streaming-szolgáltatóra

Újra lehet darálni a Jóbarátokat, visszatér egy itthon is elérhető streaming-szolgáltatóra

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós