szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A válság kirobbanása után először a legkontrollálhatóbb oldalt nézték a cégek, s a költségek csökkentését tűzték ki célul, az elhúzódó válság miatt azonban a kivárás átcsapott pesszimizmusba, leépítésekbe, cégrészek eladásába, illetve azok a cégek, amelyek kevésbé voltak felkészülve, csődbe mentek - vázolta fel a válság kiteljesedését az Accenture tanácsadó cég sajtótájékoztatóján.

Nem volt megalapozott az a várakozás, hogy 2011-ben kilábal a gazdaság a válságból, amely nemhogy elmúlna, hanem szélesedik - fejtette ki Bacsó Tibor, a vezetési tanácsadással, technológiai szolgáltatásokkal foglalkozó Accenture magyarországi ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Hozzátette, ebben a helyzetben nemcsak a kormányoknak, hanem a vállalatoknak is fontos szerep jut a válságból való kitörésben, s ezért is lényeges, hogy milyen lépéseket tesznek a növekedés érdekében. 

Az ügyvezető elmondta, hogy a válság kirobbanása után először a legkontrollálhatóbb oldalt nézték a cégek, s a költségek csökkentését tűzték ki célul. Leállították például a beruházásokat, a beszerzések jó részét, és vártak. Az elhúzódó válság miatt azonban a kivárás átcsapott pesszimizmusba, leépítésekbe, cégrészek eladásába, illetve azok a cégek, amelyek kevésbé voltak felkészülve, csődbe mentek. Az ügyvezető elmondta, azoknak a cégeknek, amelyek még működnek, a túlélés mellett meg kell találniuk a növekedési lehetőségeket is ahhoz, hogy továbbra is fennmaradhassanak. 

Bacsó Tibor, a magyar gazdaság jövőjéről elmondta, nagy a bizonytalanság. Ugyanakkor hivatalból optimista, bízik abban, hogy a "hajunknál fogva ki tudjuk magunkat húzni" a válságból, mert külső segítségre már nemigen számíthatunk. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mi jön az okostelefonok után?

Mi jön az okostelefonok után?

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni