szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Együttműködési megállapodást kötött a magyar állami tulajdonú Mecsek-Öko Zrt. és a Mecsekérc Zrt. az ausztrál Wildhorse Energy Ltd.-vel a mecseki uránbányászat beindítása érdekében, amiről a Wildhorse pénzügyi vezetője tájékoztatta a Napi Gazdaságot.

A lap hétfői számában Chris Dinsdale azt mondta, a közös munka most még a lehetőségek felmérésére irányul. A közeljövőben közös vállalatot hoznak létre azért, hogy egyesítsék a Wildhorse 42,9 négyzetkilométer és a magyar cég 19,6 négyzetkilométer területre szóló kitermelési jogosultságát. Az előbbi 38,5, az utóbbi pedig több mint 10 tonna kitermelésére szól. A Wildhorse szerint a mecseki Európa egyik legnagyobb urániumprojektjének számíthat.

A Napi Gazdaság beszámol a Wildhorse másik projektjéről: március végéig fejezik be a mecseki széntelepek elgázosítási technológián alapuló kutatását. A Wildhorse Energy Komló, Pécs és Váralja körzetében 420 négyzetkilométer területen rendelkezik feltárási engedéllyel. A független geológiai elemzések szerint elméletben 1-1,25 milliárd tonna (tonnánként 18,8 és 29,3 gigajoule közötti fűtőértékű) szénre lehet számítani a területen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Raúl Castro bejelentette lemondását

Raúl Castro bejelentette lemondását

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat