szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fél évvel ezelőtti indulás óta már 3800 elfogadóhely várja az MKB SZÉP-Kártya több mint 57 ezer – 3000 eltérő munkáltatónál dolgozó – birtokosát. A szolgáltatói szerződések száma folyamatosan nő, a bankcsoport tízezer csatlakozott elfogadóhelyre számít a turisztikai szezon kezdetére.

Az üdülési csekk és részben a melegétel-utalvány szerepét átvevő, új és korszerű béren kívüli juttatási forma előnyeit mind több munkáltató biztosítja dolgozóinak – véli Lehoczky László, az MKB SZÉP-Kártyát kibocsátó MKB Egészségpénztárt és Nyugdíjpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója. Egyre többen alkalmazzák a banki terminál mellett az alternatív fizetési módokat (internetes és telefonos engedélyeztetés), amelyek hasonlóan gyorsak, és sok esetben akár olcsóbbak is lehetnek a POS-alapú megoldásnál.

A kártya elfogadása fizetőeszközként mindenképpen csak alacsony költséget ró rájuk, csatlakozni pedig egyetlen szerződéssel lehetséges. Ezt azonban valamennyi kártyakibocsátóval külön-külön meg kell kötni, ha az elfogadóhely minden SZÉP-Kártya birtokost ki szeretne szolgálni – hívta fel a figyelmet Lehoczky László.

Az MKB SZÉP-Kártyát már több tucat étteremben is elfogadják (Burger King, Wasabi), sőt a Teletál, az Interfood és más ételfutároknál is könnyedén ki lehet egyenlíteni vele a számlát. A Hunguest Hotels, Danubius Hotels szállodaláncok és további nagyobb szállodák mellett nagy az érdeklődés a kisebb hotelek, panziók, valamint a falusi turizmus magánszállásadói körében. Egyre több utazási iroda, egyebek mellett a két legnagyobb magyarországi választékot nyújtó IBUSZ és Car Tour kínálja belföldi ajánlatait.

Az MKB SZÉP-Kártya hamarosan – hivatalos tájékoztatás szerint 2012. április 15-től – az OTP Bank által üzemeltetett készülékeken is megoldódik majd az elfogadás. A kártyakibocsátó a turisztikai szezon kezdetére pedig legalább tízezer csatlakozott elfogadóhelyre számít.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

A rendőrség megtalálta az autóst, aki a járdán száguldozott Budapesten

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Ezzel a bővítménnyel még egyszerűbben kereshet a Google-ben, mint eddig

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek

Navalnij egész Oroszországot tüntetni hívja mára, komoly összetűzések lehetnek