szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BMW és a Mercedes számára gyárt új biztonsági felszereléstípust a jövő év elejétől a pápai a Hirtenberger Bt. A cég az üzemcsarnokok bővítése mellett új gépsorokat is telepít és növeli alkalmazotti állományát.

Mintegy felével bővíti három csarnokának területét az osztrák Hirtenberger Automotive Safety GmbH magyar leányvállalata – írja a Világgazdaság. Az 1,319 milliárd forint értékű beruházáshoz 346 millió forintos európai uniós és hazai állami támogatást nyert el a cég, amely ötven új munkahelyet létesít Pápán, így a jövő év elejére a létszám 440-re emelkedik – mondta a lapnak Üveges Tivadar, a Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt. ügyvezető igazgatója. Az bővített üzemcsarnokban a termelés 2013 első felében megkezdődhet.

Az elmúlt ősszel megkezdett kapacitásnövelő beruházást egy új piaci lehetőség tette szükségessé. A Hirtenberger főbb megrendelőivel közösen kifejlesztett egy új, a gyalogosgázolások esetén a sérüléseket mérséklő biztonsági rendszert, amelyet közvetlenül a BMW- és a Mercedes-gyáraknak fognak szállítani a jövő év elejétől, később pedig az Audi és a Skoda is a megrendelők közé lép. A rendszer lényege, hogy ha az autóval elütnek egy gyalogost, a berendezés megemeli a motorháztetőt, hogy az gyűrődő zónaként tompítsa az ütközés erejét, és meggátolja, hogy az elütött gyalogos keresztülessen a járművön.

A 2001-ben alapított vállalat jelenlegi fő termékei az autóipar számára szállított járműbiztonsági rendszerek összetevői: biztonsági övet feszítő gázgenerátorok, pirotechnikai aktivátorok, amelyeket a legnagyobb autógyártók – BMW csoport, Daimler AG, General Motors, Volkswagen AG, Renault-Nissan csoport – használják fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bukott ERP-projektek sötét titkai

A bukott ERP-projektek sötét titkai

Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot kivitték a sajtótájékoztatóról

Lövések dördültek a Fehér Háznál, Trumpot kivitték a sajtótájékoztatóról

Rájöttek a tudósok, hogy csinálhatnak az eldobott maszkokból bioüzemanyagot

Rájöttek a tudósok, hogy csinálhatnak az eldobott maszkokból bioüzemanyagot