szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi logisztikai szolgáltató, a Dachser 2011-ben kétszámjegyű növekedést ért el, a konszern árbevételét pedig 13 százalékkal, 4,3 milliárd euróra növelte.

A múlt évben a Dachser 49,3 millió küldeményt kezelt, összesen 37,1 millió tonna súlyban. „A válságot és a talpraállást követően a piacok tavaly ismét stabilizálódtak valamelyest” – magyarázta Bernhard Simon, a Dachser igazgatóságának elnöke, a tavalyi üzleti adatokat ismertetve.  Az elkövetkező öt év során a Dachser mintegy 1,3 milliárd eurót kíván beruházásokra fordítani, elsősorban európai közúti hálózatában.

A Dachser legjelentősebb üzletága 2,6 milliárd euró bevételt termelt, ami a csoport összbevételének 61 százalékát teszi ki. A globális kereskedelem magára találásának köszönhetően a légi- és tengeri logisztika üzletág 2011-ben ismét a növekedést ért el. Tavaly első ízben a bevételek átlépték az egymilliárd eurós küszöböt (1,1 milliárd EUR), ami 17 százalékos növekedés. A Dachser élelmiszer logisztikai divíziója 2011-ben 555 millió euróra növelte árbevételét, ami a bevételek 16 százalékos növekedését jelenti. Az üzletág jól tartotta magát a piacon, és 13 azázalékkal járult hozzá a csoport összesített bevételéhez.

A jelenlegi pénzügyi évben a Dachser ismét arra törekszik, hogy kétszámjegyű növekedést érjen el, és tovább fejleszti európai és nemzetközi hálózatát. A Dachser továbbra is ambíciózus növekedési célokat tűzött ki, 2017-re azzal számol, hogy a Légi és Tengeri Logisztika üzletág megduplázza, tehát 2,2 milliárd euróra növeli bevételeit. Addigra a légi- és tengeri logisztika üzletág 5 ezer embert foglalkoztat majd 220 telephelyen. Tavaly 3200 alkalmazott dolgozott ezen a területen, 28 ország 141 telephelyén. A tervek szerint 2017-re a hálózat 49 országot foglal majd magába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Aligátorteknőst és krokodilt találtak egy dunaharaszti család házában

Újabb haladékot kapott a TikTok, még nem tiltják be Amerikában

Újabb haladékot kapott a TikTok, még nem tiltják be Amerikában

A tartós fáradtság és a sápadtság a vashiány tünete is lehet

A tartós fáradtság és a sápadtság a vashiány tünete is lehet