szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szponzori források részesedése csökken, a vendéglátásból származó bevételeké azonban várhatóan emelkedik az idei Sziget költségvetésében. A végösszeg ezzel együtt is 300 millióval karcsúbb, mint a múlt évben.

Idén a tavalyinál háromszázmillió forinttal kevesebből, összesen hárommilliárd forintból gazdálkodhatnak a Sziget szervezői, ennek ellenére egy "vállalható" kínálattal várják majd a közönséget augusztus 6−13. között − mondta a Napi Gazdaság Online-nak Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője.

©

Többet költenek például a nemzetközi marketingre, a látványelemekre, miközben sikerült a költségeket is lefaragni. Gerendai szerint idén a szponzori bevételek részaránya némileg csökkent, a tavalyi 18 százalékról körülbelül 15-re, ezzel párhuzamosan azonban a tavalyi 6-8 százalékról 8-10 százalékra nőhet a vendéglátásból származó bevételek súlya. A legjelentősebb forrás továbbra is a jegyek értékesítése, bár az időarányos adatok egyelőre rosszabbak az egy évvel korábbinál. Gerendai idén nem számít a jegyvásárlások számának növekedésére, az árak emelkedése miatt azonban a jegybevétel várhatóan stagnál majd (a Sziget tavaly 385 ezer látogatót vonzott).

Kedvezőtlenül hathat a Sziget látogatottságára a Malév leállása, a szervezők több chartertársaságot is megkerestek, mivel azonban a londoni olimpia éppen abban az időszakban lesz, a cégeknek már nem volt szabad kapacitásuk. Gerendai elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre már ilyen járatokat szerveznek a Szigetre

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!