szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vállalkozásfejlesztési cégcsoport vezetőjeként definiálja magát az MFB, amely komplex szolgáltatást kínál ügyfeleinek.

Az MFB Zrt. cégcsoportként igyekszik hazai kis- és középvállalkozói ügyfeleinek komplex szolgáltatást nyújtani a hitellehetőségektől a kockázati tőkebefektetéseken keresztül a garanciatermékekig − mondta Baranyay László elnök-vezérigazgató a bank hiteltermékeit bemutató országos road show budaörsi állomásán.

A legkisebb cégek számára tőkejuttatást szervező Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt. (KvfP) jelenleg 31 céges befektetéssel rendelkezik − hangsúlyozta Jávor László vezérigazgató. A portfólióba tartozó cégek helyzetében visszaköszön a válság, az érintett kisvállalatok jellemzően fizetési gondokkal küzdenek, ezért általánosnak mondható a korábbi megállapodások átütemezése – írja a Napi Gazdaság Online. A KvfP-nek volt már bukott üzlete is a vezérigazgató szerint, két − egy Audi-beszállító és egy, az IKEA partnereként működő csomagolóanyag-gyártó − cégnél azonban kiemelkedően sikeres volt a befektetés, az érintetteket a cégcsoporton belüli tőkebefektetési "nagy testvérhez", az MFB Invest Zrt.-hez továbbították.

Szeptembertől a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a MAG − Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. – megkezdi a támogatott projektek ellenőrzését. Ahol nem vagy nem az eredeti terveknek megfelelően hajtották végre a beruházást, szerződést bontanak és visszaveszik a pályázati pénzeket, hogy azokat új fejlesztésekre lehessen fordítani − jelentette be Barta E. Gyula, a MAG vezérigazgatója. Az NFÜ még májusban új gazdaságfejlesztési pályázatokat ír ki, esetenként 70-80 százalék támogatásintenzitással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

"Azok tesznek úgy, mintha a világ az övék lenne, akik tele akarják szüleszteni a nőkkel"

"Azok tesznek úgy, mintha a világ az övék lenne, akik tele akarják szüleszteni a nőkkel"

A nyugdíjasok elszegényedését hozta az elmúlt évtized

A nyugdíjasok elszegényedését hozta az elmúlt évtized