szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az elmúlt egy évben kétszáz beruházás valósult meg Magyarországon, jelenleg hetven projekt áll előkészítés alatt, amelyek összesen hárommilliárd euró értékű befektetést jelenthetnek – írta a Napi Gazdaság hétfőn.

Az előkészítés alatt álló projektek főleg a járműiparban, a szolgáltató központok, a gépipar, az élelmiszeripar, az elektronika, illetve az információs és kommunikációs technológia területét érintik – közölte a lappal a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA).

A hivatal 70 befektetés előkészítésén dolgozik, ezek több mint 3 milliárd euró (mintegy 860 milliárd forint) befektetést, és több mint 13 ezer új munkahelyet jelentenének. A szolgáltató központok területe továbbra is húzóágazat, a HITA kilenc ilyen projektet gondoz, amelyek több mint 2500 munkahelyet teremthetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!