szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új piacra lépett a luxus világában a Louis Vuitton azzal, hogy a napokban nyitotta meg legújabb üzletét Párizsban, ám a világhírű bőrárukat helyett kizárólag a Louis Vuitton nevével fémjelzett órákat és ékszereket árulnak azon belül is a csúcskategóriát árulnak.

A divat felől induló luxusipari társaságok közül egyre több lép be a "kemény luxuscikkek" kategóriájába sorolt prémium ékszerek területére. A Gucci és a Dior után az elmúlt években a Bottega Veneta, az Hermes, a Ralph Lauren is megjelent a maga választékával, legutóbb pedig a Versace dobta piacra első egyedi darabokból álló ékszerkollekcióját.

A francia főváros luxusnegyedein belül is külön presztízsnek örvendő Place Vendôme-on levő 160 négyzetméteres üzlet kiválasztásával magas mércének akartak megfelelni: ha valaki azt akarja, hogy ékszerészként komolyan vegyék, akkor a Place Vendôme-on kell megjelennie − idézte a Le Nouvel Observateur a Louis Vuitton óra- és ékszerrészlegének igazgatóját, Hamdi Chattit. A párizsi téren olyan történelmi ékszerészházaknál lehetett eddig vásárolni, mint a Cartier vagy a Van Cleef & Arpels – írja a Napi Gazdaság Online. Az új boltban már 650 euróért meg lehet szerezni egy LV-jegyű fülbevalót, de 9 milliót is ott lehet hagyni egy 30 karátos gyémánttal ékes gyűrűért − és vannak olyan ékszerek is, amelyek ára "megegyezés tárgya".

A Louis Vuitton az elmúlt évtizedben nemcsak földrajzilag, hanem a brand kiterjesztésének stratégiáját követve is terjeszkedett, beleértve az óra-ékszer szegmenst is − a legfelső kategóriás ékszerek területére 2009-ben lépett. Jelenleg mintegy 60 franciaországi, illetve külföldi üzletében tart ékszereket is; újabb, a párizsihoz hasonló luxusbutikot nem tervez az LVMH-csoport zászlóshajója, de arra készülnek, hogy több óra-ékszer üzletet nyissanak szerte a világon.

Az ismert brand alá tartozó ékszerek a világ felső kategóriás ékszerpiacának csak a 19 százalékát adják, ugyanez az arány a bőráruknál 50, a napszemüvegeknél 38 százalék. Mint a luxuscikkek területén mindenhol, itt is meghatározó lesz a kínai kereslet − idézte a Financial Times a Pictet private bank prémiumbrand-menedzserét. Az idei Worldwatch Report szerint Kína már átvette a globális vezető szerepet az USA-tól a márkás luxusórák felvevőpiacaként és ugyanez fog lejátszódni az ékszerek területén is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Második oltásként sem adnak AstraZenecát a 60 év alattiaknak Németországban

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Különleges kamera kerülhet a Galaxy S22-be, összeállhat a Samsung és az Olympus

Különleges kamera kerülhet a Galaxy S22-be, összeállhat a Samsung és az Olympus