Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Új ásványvizeket is piacra dob az Alpok-Aqua a közeljövőben, ehhez kapcsolódva kétszeresére növeli palackozó kapacitását, valamint technológiai fejlesztéseket is futtatnak.
A folyamatosan növekvő kereslet miatt duplájára növeli gyártókapacitását és a korábban tervezettnél nagyobb volumenű beruházást valósít meg a horvátzsidányi székhelyű Alpok-Aqua Ásvány- és Forrásvíz Palackozó és Forgalmazó Kft. −írja a Napi Gazdaság Online.
Egy több mint 150 millió forint értékű fejlesztés keretében új palackozóüzem és egy logisztikai központ készül, mindemellett jelentős technikai és technológia fejlesztést is megvalósít. A programmal párhuzamosan növeli a létszámot és bővíti a termékskálát is. Az Alpok-Aqua a közeljövőben több új ásvány-, illetve forrásvízzel is szeretne piacra lépni. A beruházást 64,4 millió forint uniós pályázati támogatás is segíti.
A 2008-ban az MCS Credit Kft. és hazai magánszemélyek által 60 millió forint jegyzett tőkével (jelenleg 200 milliós a jegyezett tőke) alapított társaság az elmúlt három évben csaknem tízszeresére növelte nettó árbevételét. A társaság nettó árbevételét a 2009-es 33,5, millió forintról tavaly 211 millióra növelte, idén pedig 340 milliót terveznek. Az idei több mint 100 millió forintos árbevétel-növekedésben döntő része van annak, hogy az elmúlt hetekben minden korábbinál nagyobb mértékben nőtt a rendelésállományuk.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.