szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A válságot ugyancsak megszenvedő állásközvetítő portálok 2010 óta ismét növekvő bevételt produkálnak a régióban. A javuló eredmények felkeltették a befektetők érdeklődését is, mint azt a napokban sikerrel lezárult hazai tranzakció is bizonyítja, amelynek keretében a finn Alma Media - a KBC Securities közreműködésével - megvette a Lapcom Csoport online álláshirdetési és álláskereső portáljait 24 millió euróért.

Sikerrel lezárult a napokban az az internetes médiapiaci tranzakció, amelynek során az Alma Media finn médiavállalkozás 24 millió euróért megvette a Lapcom Csoport online álláshirdetési és -kereső portáljait. A megvásárolt álláshirdetési portálok számos országban, így Szlovákiában, Csehországban, Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában és Bosznia Hercegovinában is meghatározó piaci jelenléttel rendelkeznek. A megvásárolt portfólió részesedés-arányosan 8,5 millió euró bevétellel és 2,8 millió euró EBITDA-val (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménnyel) rendelkezik.

„A válság kezdetén az online álláshirdetési piac is jelentősen visszaesett Kelet-Európában, de 2010-től újra növekedni kezdett, olyannyira, hogy az elmúlt két évben a régió egyes országai közül a piac évi 10 százalékot meghaladó mértékben bővült” – mondta Herczku György a tranzakcióban az Alma Media pénzügy tanácsadójaként közreműködő KBC Securities corporate finance üzletágának vezetője.

Új befektetésével és két korábbi akvizíciójával az Alma Media rövid időn belül Kelet és Közép-Európa online álláshirdetési és keresési piacának meghatározó szereplőjévé vált. A tranzakcióban közreműködő KBC Securities továbbra is az egyik legaktívabb M&A tanácsadó Magyarországon és a kelet-európai régióban, cégeladásokban vagy éppen akvizíciókon keresztüli terjeszkedésben segítve ügyfeleit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rájöttek a tudósok, honnan származhat az arany, amit a világűrben találni

Rájöttek a tudósok, honnan származhat az arany, amit a világűrben találni

Közelebbről is megnézheti a Samsung még be sem mutatott új telefonját

Közelebbről is megnézheti a Samsung még be sem mutatott új telefonját

A Gazpromnak is az új orosz hitelből fizet Lukasenka

A Gazpromnak is az új orosz hitelből fizet Lukasenka