szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. törzsrészvényeinek és kötvényeinek ára a BÉT vezérigazgatójának határozata szerint vételi ajánlat esetében legfeljebb 30 százalékkal lehet magasabb, eladási ajánlat esetében pedig legfeljebb 30 százalékkal lehet alacsonyabb a bázisárnál a 2012. december 12-i tőzsdenapon.

A származékos szekcióban nem módosul az ajánlatokra vonatkozó napi maximális árelmozdulás korlátozás a 2012. december 12-i tőzsdenapon a E-STAR részvénykontraktusokra. 

A BÉT közleménye szerint az E-Star törzsrészvényeinél az elmúlt napokban jelentős árelmozdulás volt tapasztalható a kibocsátóval kapcsolatban korábban megjelent hírek kapcsán. Mivel az ajánlattételi korlátok által meghatározott tartomány nem biztosít kellő mozgásteret az értékpapírok áralakulásának, a tőzsde indokoltnak ítélte az ajánlatokra vonatkozó korlátozások módosítását. Erre a Kereskedési Kódex 8.2.4 pontja ad lehetőséget. 

Az E-Star szombaton bejelentette, hogy csődvédelmet kért. A törvényszék a társaságot a további döntésig ideiglenes fizetési haladékban részesítette. Az E-Star a csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet azért adta be, mert nem tudott határidőre eleget tenni fizetési kötelezettségeinek, ezzel megnyílt a hitelezők felszámolási eljárás megindítására vonatkozó joga. A társaság célja, hogy a csődeljárás során hitelezőivel csődegyezséget kössön, biztosítva ezzel a cég további működését. Az E-Star részvényeinek árfolyama hétfőn és kedden a 15 százalékos limittel esett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Orbán: Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket, szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak

Orbán: Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket, szja-mentességet kapnak a 25 év alattiak