szerző:
MTI/Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

A szabályzat szerint a trafikoknak az utcára kell nyílniuk, ezzel pedig kizárták a dohánybolt-koncessziós pályázatból azokat, akik bevásárlóközpontban akartak üzletet nyitni - írja a Napi Gazdaság.

Nemcsak meghosszabbították a dohánybolt-koncessziós pályázat leadási határidejét, hanem kizárták a tenderből azokat a boltokat, amelyek a bevásárlóközpontokban nyílnának - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

A napilap szerint a szabályzat szerint ugyanis a trafikoknak az utcára kell nyílniuk.

Mint írták, a dohányboltszövetség szerint a kültéri bejárat biztonsági kérdést is felvet, ráadásul nagy számban pályáztak a most kizárt körből.

A trafikpályázatokat február 22-ig lehet benyújtani, a beérkezésnél a postára adás postai bélyegzővel igazolt napját veszik figyelembe.

Engedélyezik alternatív üzleti pályázatok leadását is az eredetiek mellé: előbbiekben már figyelembe vehetik a pályázók azt is, hogy bővülhet majd a dohányüzletekben árusítható termékek köre.

Egy új javaslat szerint szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnának, és akár már májusban megkezdhetnék az árusítást a nemzeti dohányboltok – így módosítaná a kormány a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényt.

Az előterjesztés pontosítja a dohányboltban folytatható kereskedelmi tevékenységre vonatkozó bejelentési szabályokat is, a tervezet az Országgyűlés honlapján elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!