szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bíróság előtt is hajlandó megtámadni az unió a béren kívül adható juttatások új rendszerét. Ez az Erzsébet-utalványt és a SZÉP-kártyát is érinti. A szaktárca szerint az eljárással a szociális szolgáltatást, a hazai turizmus fellendítésének pénzügyi alapjait veszélyeztetik.

Szemet vetett a kormányzat az étkezési utalványok korábbi kibocsátóinak valóban jelentős profitjára, így teljesen kiszorította őket a piacról. Egyeduralkodóvá vált az Erzsébet-utalvány, az üdülési csekket a SZÉP-kártya szorította ki.
 
A megváltoztatott szisztémát sok szakmai bírálat is érte, az Európai Bizottság pedig kötelezettségszegési eljárást indított. A magyar kormány nem volt hajlandó változtatni, így most újabb szakaszba léptették az ügyet: az Európai Bírósághoz fordulnak. Itt kell tehát megvédeni az étkezési jegyek, szabadidő- és üdülési utalványokra vonatkozó magyar szabályozást, ami a brüsszeli testület szerint sérti a letelepedés és szolgáltatásnyújtás szabadságának uniós elvét – írja az azenpenzem.hu lakossági pénzügyi portál.

Bármi lesz is az ügy vége, az aligha következik gyorsan be, így semmiképpen sem kell aggódniuk azoknak, akik munkáltatójuktól a cafeteria keretében Erzsébet-utalványt vagy SZÉP-kártyát igényeltek. Tény azonban, hogy bármennyire is sikertörténetként állítja be a kormány az új rendszert, a béren kívüli juttatások (nem kevéssé persze az egyre növekvő adótehernek) egyre fogyatkoznak. A tehetősebbek viszont még nyerhettek is.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

És akkor megtudtuk, hogy a migránsok miatt kényszerítik ránk a jogállamiságot

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő

Közel ötmilliárd forintba került a kiskunhalasi Covid-kórház, egy Mészáros-cég volt az egyik építő

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést

Naponta 500 egyetemista segíti a koronavírus-tesztelést