szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MVM NET Zrt. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 450 megahertzes frekvenciapályázatát, így a cégnek nyolc hónapon belül az egy számjegyű utak mentén és kilenc nagyvárosban biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat.

Tavaly decemberben hirdettek pályázatot a 450 megahertzes frekvenciasáv még kihasználatlan, szabad blokkjaira, a digitális közszolgáltatások fejlesztése érdekében.

Pályázati díjként 150 millió forintos minimumösszeget határoztak meg a frekvenciablokkra. A pályázatot szerdán nyerte meg az MVM NET Zrt., amely így kötelezettséget vállalt az adatátviteli infrastruktúra kiépítésére és üzemeltetésére.

A nyertesnek legfeljebb nyolc hónap áll rendelkezésére a hálózat első ütemének kialakítására, húsz hónap alatt pedig már 95 százalékos területi lefedést kell biztosítania az országban.

A tájékoztatás szerint a frekvenciasáv használatával gyorsabbá és hatékonyabbá tehető a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációja és a városi közlekedéstájékoztatási rendszerek kiépítése. Továbbá a járási hivatalok és kistelepülési kormányablakok beilleszthetőek lesznek az országos digitális vérkeringésbe.

A közlés szerint az országos rádiófrekvenciás hálózat tudja biztosítani a gyors csatlakozást az online hálózatokra, amelyekre egyre több közigazgatási, oktatási és egészségügyi szolgáltatás épül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!