szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden a Michelin bejelentette magyarországi, budapesti teherabroncsgyártásának 2015-re tervezett leállítását. A nyíregyházi gyár marad.

A Michelin kedden bejelentette munkatársainak, hogy magyarországi budapesti teherabroncs-gyártását leállítja, megtartja ugyanakkor a nyíregyházi személyautógumi-gyárát. A budapesti üzem 512 főt foglalkoztatott eddig.

A Michelin közleménye szerint a Taurus, Riken és Kormoran márkájú, középkategóriás teherabroncsok budapesti gyártása a tervek szerint 2015 közepén ér véget. A Michelin a Taurus 1996-os privatizálása óta gyárt Magyarországon abroncsokat.

A gyártás leállítását a cég azzal indokolja, hogy a teherabroncspiacon a válság beköszönte óta 23 százalékos visszaesés volt. A budapesti abroncsgyár ezért jelenleg 70 százalékos kihasználtsággal működik, ami nem tartható fenn a cég szerint. Ráadásul olyan, budapesti, belső területen, ahol nem lehetséges a bővítés.

A vállalat közlése szerint megkezdik az első egyeztetéseket az üzemi tanács és a szakszervezet képviselőivel. Azt írják, hogy elsődleges számukra, hogy maximális támogatást nyújtsanak dolgozóiknak a sikeres elhelyezkedéshez.

Azt is hozzáteszik, hogy hosszú távon Magyarországon maradnak, így megmarad a nyíregyházi üzem, és a váci logisztikai bázis, valamint az alapanyag-kereskedelemmel foglalkozó stratégiai egység a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt

Fideszes vezette városban szűnhet meg az orvosi ügyelet a kormány megszorításai miatt

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

A korlátozások ellen tüntettek Amszterdamban

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók