szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Értéktár a hungarikumok előszobája, oda került be a 77 Elektronika Kft. Dcont vércukormérője. A családi vállalkozásként indult cég 1986-ban dobta piacra első saját fejlesztésű Dcont készülését.

A hungarikumok "előszobájának" tekinthető Magyar Értéktárba bekerült a 77 Elektronika Kft. által fejlesztett és gyártott Dcont vércukormérő termékcsalád - közölte a társaság csütörtökön.

A négyfős családi vállalkozásként alakult, ma is 100 százalékban magyar tulajdonú kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt vércukormérő rendszereket a cukorbetegek számára. A vállalat 1986-ban hozta piacra első saját fejlesztésű Dcont készülékét. 

A Dcont termékcsalád legújabb típusai egy vércseppből pár másodperc alatt plusz-mínusz 10 százalékos hibahatáron belüli, klinikai laboratóriumi pontosságú vércukormérést tesznek lehetővé otthon, ezzel a világ egyik legpontosabb készülékeinek minősülnek.

Hungarikum Bizottság: A magyar találékonyság csúcsteljesítménye

A Magyarországon gyártott és magyar mérnökök által fejlesztett vércukormérő egyes típusai a világon is egyedülálló módon képesek magyar nyelven, szóban kommunikálni a betegekkel. A Hungarikum Bizottság döntése értelmében ezért a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével és minőségével a magyar találékonyság és innováció csúcsteljesítményének számít - olvasható a közleményben. 

Az elmúlt évtizedek során a vállalat termékei egyebek mellett elnyerték a Magyar Innovációs Nagydíjat és a Magyar Termék Nagydíjat is.

A Hungarikum Bizottság a Magyar Értéktárba bekerült termékek közül választja ki azokat, amelyeket hungarikummá nyilvánít.

Ha szeretne más érdekes hírről is olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz

Tényleg veszélyes készpénzt használni járvány idején? Itt a legújabb válasz