szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A korai órák a legértékesebbek a kreatív gondolkodás szempontjából, amit az is igazolni látszik, hogy kapásból 10 cégvezért tudunk mondani, akik a nappal együtt kelnek.

Howard Schultz, a Starbucks vezére például biciklizéssel kezdi a napot, feleségével együtt, majd a kávé elfogyasztása után már reggel 6-kor megtalálható irodájában. El lehet képzelni mikor kelhet. A General Motorsnál is hírhedten korán kelők a vezérek. A jelenlegi vezető, Mary Barra elődjéhez, Daniel Ackersonhoz hasonlóan rendszerint reggel 6-kor már az irodában van. A New York Times-ban olvasható életrajza alapján ez így volt azelőtt is, hogy kinevezték volna. A Virgin Group vezérét, Richard Bransont minden reggel 5:45-kor ébreszti a felkelő nap saját szigetén. Az utazási, távközlési szolgáltatásokat kínáló és még az élelmiszeriparban is tevékenykedő konglomerátum vezetője mozgással és reggelivel kezd, mielőtt munkába menne.

A General Electric vezére, Jeff Immelt a Fortune magazinnak adott interjújában elmondta, hogy minden reggel 5:30-kor kel, egy kis kardio-edzéssel kezd, majd újságokat olvas és megnézi a CNBC televíziós csatornán a friss híreket. Azt mondják róla, hogy heti 100 órát dolgozik, már 24 éve folyamatosan. Ursula Burns, a Xerox vezérigazgató-nője arra használja a termékeny reggeli időszakot, hogy elolvassa e-mailjeit, amihez már negyed 6-kor hozzálát, majd 6-kor tornával folytatja. Steve Jobs utódjának, Tim Cooknak már hajnali 4:30-kor kipattannak a szemei és elkezdi küldözgetni az e-maileket az Apple alkalmazottaknak. 5-kor már az edzőteremben lehet vele találkozni.

A világ legnagyobb kötvényalapja, a PIMCO alapítója reggelente 4:30-kor ébred. Amikor 6-ra beér az irodájába, addigra már képbe kerül a piacokkal és a legfrissebb hírekkel. Walt Disney utódja sem a naplopásról híres. Bob Iger miután 4:30-kor felkel, újságolvasással, mozgással, zenehallgatással, az e-mailek elolvasásával és televízió nézésével kezdi a napját. Indra Nooyi, a PepsiCo vezetője rendszerint reggel 4 órakor ébred és még nem fordult elő, hogy 7 után ne találták volna irodájában.

A pálmát vitathatatlanul Sergio Marchionne a Fiat és a Chrysler vezére viszi, aki 3:30-kor kel fel minden reggel, hogy az európai ügyeket is el tudja intézni. A Financial Times-nak az egyik vezető beosztású dolgozója úgy jellemezte, mint az embert, aki bevezetett egy nyolcadik napot a hétre, méghozzá munkanapot. Minden alkalmazott ilyen főnökről álmodik.

Forrás: Portfolio

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra lehet darálni a Jóbarátokat, visszatér egy itthon is elérhető streaming-szolgáltatóra

Újra lehet darálni a Jóbarátokat, visszatér egy itthon is elérhető streaming-szolgáltatóra

Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát

Új autóalkatrészgyár nyílt Debrecenben, 450 ember kap munkát

Közpénzből lehelnének életet a német üzletláncok fenyegette falusi kisboltokba

Közpénzből lehelnének életet a német üzletláncok fenyegette falusi kisboltokba