szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szeptember 19-20-án Budapesten toboroz pilótákat az Emirates légitársaság. Tapasztalt első tisztek jelentkezését várják.

Pilótákat toboroz az Emirates légitársaság szeptember 19-20-án, 12:00 órakor Budapesten, a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában. A légitársaság tapasztalt első tisztek jelentkezését, és a pilóták házastársait is várja a toborzásra. A felvételt nyerő magyar pilóták akár a világ legnagyobb repülőgépét, az A380-ast is vezethetik majd.

Az Emirates javadalmazási kínálata magában foglalja többek közt a lakhatást, a kedvezményes egészségügyi szolgáltatásokat, a gyermekek oktatási támogatását, a nyugdíj-hozzájárulást, valamint a kedvezményes utazási lehetőségeket.

A juttatási csomag része, hogy a jövendő Emirates első tisztek az Egyesült Arab Emírségekben élhetnek.

A jelentkezés követelményei: minimum 4000 repült óra; minimum 2000 repült óra többpilótás és több hajtóműves sugárhajtású repülőgéppel; vagy minimum 2500 repült óra modern, kereskedelmi célú, több hajtóműves, többpilótás, sugárhajtású repülőgéppel. (Lényeges, hogy az Emirates nem fogadja el a szimulátorban eltöltött repült órák számát.) Alapkövetelmény az ICAO ATPL (légitársasági pilóta szakszolgálati engedély) és az ICAO angol nyelvismereti bizonyítvány minimum 4-es szintje.

A roadshow-n közvetlenül az A380-as flottára is várják első tisztek jelentkezését, amennyiben legalább 3000 órát repültek olyan többpilótás, több hajtóműves, sugárhajtású repülőgéppel, amelynek súlya a felszálláskor meghaladta az 50 tonnát, és ebből 1500 repült órát a pilóta „fly by wire” vezérlésű Airbus típusú repülőgépen teljesített.

Azok a jelentkezők, akik a budapesti roadshow-n megfelelnek az Emirates követelményeinek, dubaji körutazásra szóló jegyet és meghívást kapnak a Kiválasztási Programba. A dubaji Kiválasztási Program esetében az Emirates azokat a jelentkezőket is figyelembe veszi, akiknek kevesebb mint 500 repült órájuk hiányzik az előírt követelményi szint teljesítéséhez.

Az Emirates egyébként október 27-én elindítja a Dubaj és Budapest közt naponta közlekedő, menetrendszerinti járatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív önmagunk megtalálása a járvány legkeményebb hullámában

Pozitív önmagunk megtalálása a járvány legkeményebb hullámában

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Jobb tévéket akar a Samsung, az LG-től rendelnének kijelzőt hozzá

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát

Adagonként 19,5 euróért vett az EU újabb 900 millió Pfizer-vakcinát