szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata 46 százalékos árfolyamemelkedéssel debütált pénteken a New York-i értéktőzsdén.

A részvény kereskedése percekkel 18 óra előtt kezdődött. Az Alibaba kibocsátási ára 68 dollár volt, a kereskedés első perceiben az árfolyam 99,70 dollárig emelkedett. A cég piaci tőkeértéke ezzel elérte a 244 milliárd dollárt.

A kereskedésének első tíz percében 100 millió Alibaba-részvény cserélt gazdát. A kibocsátás összértéke mintegy 25 milliárd dollár, ami minden idők eddigi legnagyobb vállalati részvénykibocsátása. Közép-európai idő szerint 18.30-kor 92,49 dolláron állt az Alibaba árfolyama.

Az eddigi legnagyobb értékű részvénykibocsátást a világon az Agricultural Bank of China hajtotta végre, 2010 júniusában 22,12 milliárd dollárért adott el részvényeket Hongkongban és Sanghajban. 

A lista második helyén egy ugyancsak kínai cég, az Industrial & Commercial Bank of China áll. Az ő kibocsátása 2006 októberében 21,93 milliárd dollár volt, ugyancsak Hongkongban és Sanghajban. A harmadik helyezett a részvénykibocsátás értékét tekintve az AIA biztosító 20,49 milliárd dollárral 2010 októberében.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Állami beavatkozásra lehet jó ürügy a zavaros Dunaferr-belháború

Állami beavatkozásra lehet jó ürügy a zavaros Dunaferr-belháború

Farkas Zoltán: Csináljunk sok-sok Mészárost!

Farkas Zoltán: Csináljunk sok-sok Mészárost!