szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eladták a Central Médiacsoport két tévécsatornáját, a Story 4-et és 5-öt. Varga Zoltán vezérigazgató a részletekről és a vevőről egyelőre nem adott bővebb információt.

Varga Zoltán a Budapest Business Journal Versenyképességi vízió 2015 elnevezésű konferenciáján jelentette be, hogy eladták a Central Médiacsoport két tévécsatornáját, a Story 4-et, illetve a Stroy 5-öt, ám részleteket nem közölt, és a vevőről sem derült ki bővebb információ. Állítása szerint délutánra várható bejelentés az ügyben – írja a Napi.hu.

A lap azt írja, hogy a főként női nézőket megcélzó Story4 és Story5 tévécsatornák megvásárlása iránt feltételezhetően a Sanoma Media Budapest Zrt. korábbi kisebbségi tulajdonosai érdeklődtek (a Central Médiacsoport korábban Sanoma Media Budapest néven működött). A cégcsoport termékpalettáján szórakoztató, ismeretterjesztő és életstílus-magazinok, digitális és e-kereskedelmi termékek, valamint a Story4 és Story5 televíziós csatornák találhatók.

A Central-cégcsoport egyik alapítója és elnök-vezérigazgatója Varga Zoltán, aki intézményi és magánbefektetőkkel közösen hozta létre a kockázati tőkebefektetésekkel foglalkozó Central-Fund Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t, amelynek tulajdonában állt többek között a HSBC Credit Zrt. Résztulajdonnal rendelkezik a Wizz-Air fapados légitársaságban, az EME Zrt.-ben és az Eispro Kft.-ben is. A cégcsoport árbevétele 2014-ben megközelíti a 70 milliárd forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

852 Porsche, 18 Ferrari és 3 Lamborghini talált gazdára a járvány alatt Magyarországon

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Több száz dolgozóját elbocsátja a Finnair

Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira

Sztárséfek tanítanak a fenntartható főzés praktikáira