szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fizetésképtelenné vált, és elindult a Váci úti Európa Center logisztikai és üzleti parkot fejlesztő Terra Invest Zrt. felszámolása – írta a napi.hu. A milliárdos Wicha József érdekeltségébe tartozó társaságnak tízmilliárdos hiteltartozása van, 49 százalékos részvényese az állami MFB Fejlesztési Tőkealap.

Sikertelen csődeljárást követően október közepén elindult a külső Váci úti Európa Center üzleti és logisztikai parkot megvalósító Terra Invest Zrt. felszámolási eljárása – közölte a napi.hu.

A beszámoló szerint az egykori Dobó-laktanya közel 20 hektáros területén raktárakat, üzemeket, irodákat és bemutatótermeket  kialakító társaság Wicha József ingatlanfejlesztésben, turizmusban és energiaiparban érdekelt milliárdos üzletemberhez köthető.

A cégbe 2006-ban beszállt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Fejlesztési Tőkealap is, amely 3,119 milliárd forintos alaptőke-emeléssel 48,98 százalékos részvényes lett. Nyiri János, az MFB szóvivője a lapnak azt mondta, "valószínűnek tartjuk, hogy az Európa Center üzleti park működtetését a felszámolási eljárás nem fogja jobbítani. Kérdés, vajon a felszámoló képes lesz-e új bérlőket toborozni".

A napi.hu információi szerint a társaság felszámolásához a 2008-as válság nyomán kialakult ingatlanpiaci helyzet, az üzleti parki szolgáltatások iránti mérsékelt kereslet, és főként a beruházás megvalósításához felvett devizahitelek vezettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen

Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Első kémfotók a 700 lóerős Mercedes-AMG S63e-ről

Hétszeresére nőtt tavalyhoz képest az államháztartás hiánya szeptemberben

Hétszeresére nőtt tavalyhoz képest az államháztartás hiánya szeptemberben