szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Részvényeinek tőzsdei bevezetésére készül a vendéglátással, rendezvényszervezéssel, sportlétesítmény üzemeltetésével foglalkozó Makár Investment Zrt. 2015 tavaszáig - tájékoztatta a cég tanácsadója, ifj. Laczkó Béla pénteken.

A társaság november végéig zártkörűen 700 millió forint, a Budapesti Értéktőzsdén 1 milliárd forint értékű részvény értékesítését tervezi, darabonként 300-400 forintos áron - mondta a tanácsadó. Hozzátette, hogy a cég egyúttal 700 millió forinttal, 2,1 milliárd forintra emeli az alaptőkéjét, s teljes egészében rendezi mintegy félmilliárd forint adósságát. 

Ifj. Laczkó Béla kitért rá, a két magyar család érdekeltségébe tartozó Makár Investment Zrt.-nek a pécsi Makár Sport és Wellness Hotel tartozik a tulajdonába. A cég jogelődje 18 évvel ezelőtt 2,1 hektáros területen lakóparkot épített, sportlétesítményt nyitott, majd felépítette 60 szobás szállodáját, amelynek fejlesztésére az elmúlt négy évben 1 milliárd forintot költött. A társaság vagyonelemeinek értékét egy friss felmérésben 2,3 milliárd forintban határozták meg. 

A Makár Investment Zrt. mintegy 40 embert foglalkoztat, tavalyi árbevétele 300 millió forint volt, amelyet az azt megelőző években évi 10-15 százalékkal növelt. A tulajdonosok jövőbeni célja egy szállodalánc kiépítése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Gulyás Gergely lovagkeresztet adott a Békemenetet szervező CÖF alapítójának

Két év alatt alatt alakíthatja át a kormány a háziorvosi ellátást

Két év alatt alatt alakíthatja át a kormány a háziorvosi ellátást

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak