szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Facebook atyja - szinte kivétel nélkül – minden rendezvényen ugyanabban a szürke pólóban tűnik fel. Az ennek okát firtató kérdésre az IT-guru meglepő választ adott.

Akinek eddig nem tűnt volna fel, a legnépszerűbb közösségi oldal alapítója mindig ugyanabban – vagy legalábbis ugyanolyan – szürke pólóban prezentál, tárgyal, vitázik vagy éppen sétálgat. A csütörtökön megtartott „online lakossági fórumán” a Facebook-felhasználók több nap alatt gyűjtött, és a legtöbbek által lájkolt kérdéseire adott választ. Meglepő módon az egyik legnépszerűbb az öltözékét firtató volt, aminél még meglepőbb maga a válasz volt. A publikum feltételezhetően valamilyen mókás hárításra számított, de Zuckerberg nem viccelte el a dolgot: „Igazán le akarom egyszerűsíteni a hétköznapi élettel járó rutinfeladatokat és a lehető legkevesebbre szűkíteni a döntést igénylő szituációkat. Még a legegyszerűbb döntések is – például, hogy milyen ruhát vegyek fel reggel vagy mit egyek reggelire – energiát szívnak el és fárasztóak, még ha nagyon ki mértékben is. Egyszerűen nem akarom ilyen dolgokra fecsérelni az energiámat” – mondta Zuckerberg, majd így folytatta: „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy amikor felkelek és munkába állok, a tevékenységemmel több millió embert szolgálhatok. Úgy érzem, hogy nem végzem rendesen a dolgomat, ha olyan léhaságokra pazarolom a figyelmemet, mint az öltözékem.

©

A Facebook alapító rámutatott, hogy sokan más, az emberiségre nagy hatást gyakorló vezető él ugyanezzel a stratégiával, például Barack Obama vagy a néhai Steve Jobs is. Sőt, állítólag az Apple vezér azt akarta, hogy a cég alkalmazottjai is mind ugyanígy járjanak el - olvasható a Business Insideren.

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

A csokosoknak illetékmentes lesz a lakásvásárlás

A csokosoknak illetékmentes lesz a lakásvásárlás

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében

Vádat emeltek a halálos újpesti rendőrautó-baleset ügyében