szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Januártól online licitoldalon kedvezményesen juthat hozzá a felszámolt cégek vagyontárgyaihoz.

A csődbe ment vállalkozások vagyontárgyait január elsejétől egy új, központosított internetes felületen értékesítik majd – írja a napi.hu. A korábbi egyedi árverések és pályáztatások helyett bevezetik az Elektronikus Értékesítési Rendszert (EÉR), hogy minél többen vehessenek részt az eljárásokban licitálóként. Az így remélt magasabb befolyó vételárnak köszönhetően a felszámoló a cég kintlévőségeinek korábbiaknál nagyobb hányadát tudja majd kifizetni a befektetőknek - áll a szaktárca közleményében, miközben a vásárlók is kedvező áron jutnak az elárverezett vagyontárgyakhoz.

Az oldalon 7000 forintos díj fejében lehet majd regisztrálni, de csak azok vehetnek részt az árveréseken, akik előzetesen nyilatkozik arról, hogy nem állnak kapcsolatban a felszámolás alatt álló vállalkozással. Az Elektronikus Értékesítési Rendszer felhasználói szabályzata a kormányzati honlapon itt érhető el. Kunfalvi Zoltán, a felszámolói névjegyzék vezetésével kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért felelős miniszteri biztos szerint „a vásárlóként bárki számára elérhető online felület várhatóan nagy lendületet ad a felszámolások során esedékes vagyonértékesítéseknek. A rendszer használata a felszámolók számára kötelező minden olyan esetben, amikor a vagyontárgyakat a csődtörvény rendelkezései szerint árverés vagy pályázat útján kell értékesíteni.”

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!