szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sörfőzőgépet gyártó Brewie is azon öt cég között van, amelyek a Design Terminál pályázatának győzteseként, idén tavasszal elutaznak Amerikába, hogy részt vegyenek a világ egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján

Először vesznek részt magyar vállalkozások az idei South by Southwest (SXSW) fesztiválon. Az 5 napos esemény 2015. március 13-17. között rendezik meg Austinban, ahol minden évben a világ legizgalmasabb startup vállalkozásai mutatkoznak be.

A Design Terminál tavaly novemberben meghirdetett pályázatára összesen több mint 50 vállalkozás jelentkezett, melyeket háromtagú szakmai zsűri – Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója, Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és Fehér Gyula, a Ustream társalapítója és technológiai vezetője – bírált el.

Tavasszal – a fent említettek döntése alapján – a sörfőzőgéppel világpiacra készülő Brewie, az agyhullámok objektív mérésével foglalkozó Synetiq, az interaktív és platform független videók elkészítésével foglalkozó, és annak megosztását segítő Vidzor, háromdimenziós mozgásérzékelőt elkészítő Notch, valamint az okostelefonnal vezérelhető játékkal előrukkoló Sbrick utazhat Texasba.

„Számunkra azért nagy lehetőség a fesztiválon való részvétel, mert a közösségi kampányon befolyt összeg nagy részét Amerikából kaptuk, így a leendő legnagyobb piacunkon lesz lehetőségünk élőben is bemutatkozni. Mindezt ráadásul Texasban, ahol egyébként is jelentős sörfőzőközösségek működnek. Mindemellett a sikeres kampány után a következő lépés a tőkebevonás lesz, egy ilyen rendezvényen pedig nem csak leendő forgalmazókkal ismerkedhetünk meg, de a befektetők is hemzsegnek” – mondta kérdésünkre Pál Marcell, a Brewie egyik alapítója a rájuk váró lehetőségekről. A Design Terminál a nyertes cégek utazási és szállási költségeik térítésén túl a felkészülésben is a vállalkozások segítségére lesz: helyi partnerek bevonásával előre megszervezi azokat az egyeztetéseket, ahol az új üzletfelekkel és befektetőkkel ismerkedhetnek meg.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aláírta Biden az első rendeleteit, amelyekkel az olajipar útjába állna

Aláírta Biden az első rendeleteit, amelyekkel az olajipar útjába állna

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

Ikonikus Ferrarinak állít emléket ez az új kenyeres autó sportkocsi

Ikonikus Ferrarinak állít emléket ez az új kenyeres autó sportkocsi