szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német iparnak jót tesz az alacsony olajár és a gyenge euró: emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet januári üzleti hangulatindexe, utoljára júliusban voltak ilyen derűlátóak a német vállalatok.

Az üzleti hangulatindex 106,7 pontra nőtt a decemberi 105,5 pontról. Elemzők 106,3 pontot vártak. Tavaly januárban az index 110,8 ponton állt.  Az index aktuális gazdasági környezetet számszerűsítő almutatója 109,8 pontról 111,7 pontra javult, a jövőbeni várakozásokat mérő részindex 101,3 pontról 102 pontra emelkedett.

Klaus Wohlrabe, a gazdaságkutató intézet elemzője azt mondta, hogy a német iparnak jót tesz az alacsony olajár és a gyenge euró. Hozzátette: az Európai Központi Bank (EKB) január 15-i likviditásbővítő intézkedésének a megítélését még nem tartalmazta a felmérés.

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete mintegy hétezer gazdasági szereplő bevonásával havi rendszerességgel állítja össze üzleti hangulatindexét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Február közepén utalják a 13. havi nyugdíj negyedét

Február közepén utalják a 13. havi nyugdíj negyedét

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A rossz levegő visszafordíthatatlanul roncsolhatja a látást

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája

A felcsúti lesz a fociakadémiák akadémiája