szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De a kozmetikusok sem menekülnek az online pénztárgép bevezetésének kötelezettsége alól.

Újabb szakmákat köteleznek az online pénztárgépek használatára, amelyek Novák Zoltán, a piacvezető online pénztárgép-forgalmazó cég, a Micra-Metripond Kft. ügyvezetője szerint a fodrászok, a taxisok és a kozmetikusok lesznek. „A kapacitás rendelkezésre áll, de a szoftver- és hardverfejlesztéshez idő kell. Bízunk benne, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium is tisztában van azzal, hogy csak reális határidőt szabad adni a fejlesztésekre és a pénztárgépek engedélyeztetésére. Nem elég ugyanis kifejleszteni az új gépeket és a szoftvereket az előírt módosítások alapján, hanem ezeket ismét engedélyeztetni kell, épp úgy, mint másfél évvel ezelőtt az első kasszákat” – mondta Novák Zoltán a Világgazdaság kérdéseire.

Újdonság, hogy az eddigi szabályozással ellentétben nem tiltanák az újra-megszemélyesítést, vagyis ha egy bolt bezár, az online pénztárgépet nem kell kidobni, mint ahogy azt a korábbi rendelet megköveteli, hanem újra felhasználható. A gyártók és forgalmazók szerint a kereskedőknek és a szolgáltatóknak jelentene könnyítést, ha egy pénztárgépet nem csak egy felhasználó használhatna. Ugyanakkor az valószínűleg a továbbiakban sem lesz megoldható, hogy egyszerre, tehát egy időben több felhasználó kapcsolódhasson ugyanahhoz a pénztárgéphez. Pedig a fodrászoknál, kozmetikusoknál pont erre volna szükség.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Hologram segítségével hoztak össze egymástól távol élő brit családokat

Húsz évre szóló megállapodást kötne az EU a fejlődő világgal – Magyarország még vétózhat

Húsz évre szóló megállapodást kötne az EU a fejlődő világgal – Magyarország még vétózhat

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból