szerző:
hvg.hu

Teljesen kivezetik a magyar piacról az OLX.hu márkanevet, miután azt megvette az apróhirdetési piacon vetélytárs Jófogás.hu tulajdonosa – írja a Világgazdaság keddi száma.

Megszüntetik az OLX.hu apróhirdetési oldal működését Magyarországon, az oldal felhasználóit a Jófogás.hu-ra terelik át – írja a Világgazdaságnak a Jófogás.hu-t üzemeltető Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Palocsay-Zubor Géza. A teljes kivezetés 3-4 hónapot vesz igénybe.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a felvásárlás egy kölcsönös piacfelosztási alku része, az OLX-et üzemeltető Allergo tulajdonosa, a Naspers Romániában és Portugáliában szerzett kizárólagosságot az apróhirdetési piacon, és ezért áldozta be a Jófogással szemben nyerőre álló OLX.hu-t a magyar piacon.

A Napi Gazdaság a múlt héten azt írta, hogy az OLX.hu tizenöt dolgozóját érintheti a leállás, és létszámleépítéssel is jár a dolog.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!