szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség nem talált rá a felcsúti polgármester Kiss Szilárddal közös cégére a Bisnode adatbázisában, a tényfeltáró portál azonban orosz nyelvű adatbázisokból előkerítette a Magyar Kft.-t.

A rendőrség bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester elleni feljelentést, mint arról beszámoltunk.

Mészáros egy oroszországi székhelyű céget, a Magyar Kft.-t felejtette ki vagyonnyilatkozatából. Az érintett cégben Kiss Szilárd volt oroszországi agrárattasé Mészáros tulajdonostársa. Kiss ellen egy hónapja emeltek vádat vesztegetés gyanújával, és egyéb kétes ügyeiről is cikkezett a sajtó.

©

A rendőrség azonban - közleménye szerint - nem akadt nyomára a vállalkozásnak. A hatóságok a Bisnode D&B Magyarország Kft. által működtetett külföldi cégminősítő céginformációs rendszer adatai alapján megtudták, hogy oroszországi székhellyel Magyar Kft. nevű társaság nem szerepel az adatbázisban. Mint írták, az "internetes sajtóanyagban szereplő cirill betűs – hiányos, valószínűsíthetően cégnyilvántartási – adatok hitelességét alátámasztó tények, adatok beszerzésére tett egyéb intézkedések eredményre nem vezettek”. Ezért a feljelentéskiegészítés megtörténte ellenére sem indítottak nyomozást Mészáros vagyonosodása ügyében.

 Az Átlátszó Oktatás azonban megtalálta a hiányos adatokkal szerepelő céget a sbis.ru fizetős céges adatbázisban. Az orosz adóhatóság honlapján szintén szerepel Mészáros Lőrinc vállalkozása.

A Dropboxba fel is töltötték az orosz székhelyű Mészáros-cég aktuális állapotát.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb gonddal néz szembe az amerikai gazdaság: felütötte a fejét az acélhiány

Újabb gonddal néz szembe az amerikai gazdaság: felütötte a fejét az acélhiány

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Nem kell bölcsődei díjat fizetniük a három vagy több gyermeket nevelő szülőknek

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások

Gordon Ramsay: Teljes pusztulást hoztak a lezárások