szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Szigetre leginkább a koncertek és a buli miatt jönnek a világ különböző pontjairól, de ez a közeg kiváló bemutatkozási lehetőségnek bizonyult a startupok számára is.

Idén is szerepet kaptak a fesztivál programjában a hazai tehetségek, a második alkalommal megrendezett Európai startuprandevú idén nagyobb helyszínnel és 11 startuppal színesítette a Design Zone programját - írja a Prim hírek. A Startup versenyt a szakmai zsűrizést és a EU Startup Rendezvous sátrat és eseményt a Budapest Launchpad Egyesület hirdette és rendezte meg immáron második alkalommal.

Az eseményre jelentkezett 40 startup közül a szakmai zsűri még augusztus elején választotta ki a legjobbakat. Így került ki a Szigetre a TEP, a Unibreeze, az Angl, a Jingle, a Bigo, a Forma Eyewear, a Miutcánk – blocal, a Brewie, a Nevesszel, a Hand-in-scan és az 5L. A sátorban déltől az esti koncertekig folyamatos volt a külföldiek érdeklődése, a legnagyobb sikere talán az 5L víztakarékos zuhanymegoldásának volt a forróságban, de a TEP kabalaállata – a Zsiráf – is számos új rajongót szerzett a fitnesztrackernek. Az Angl.tv egy hatalmas LED-falon közvetítette a Szigeten zajló eseményeket, míg a Miutcánk megszerezte az első külföldi közösségépítőit. A Bigo a menő biciklis táskájával, illetve a Forma Eyewear 3D nyomtatott, egyéni méretre scannelt szemüvegjeivel is sok érdeklődőt vonzott. A Unibreeze programokat ajánlott, a Jingle a Szigetlakók ismerkedését segítette, míg a Nevesszel a holminkat igyekezett megtaláLni, a Hand-in-scan aktuális higiéniai problémákra hívta fel a figyelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb

280 lovas új csúcsmotort kapott a Skoda Superb