szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre nagyobb gond a szakemberhiány a kis cégek számára is, ahol jellemzően nem tudnak annyit fizetni, hogy megtartsák a jó munkaerőt. Azonban nem csak a jó fizetéssel lehet motiválni a dolgozókat, hanem olyan apró dolgokkal is, amit a legtöbb cég megengedhet magának.

A szakemberhiány főként az olyan alacsony jövedelmezőségű szektorokban jelent gondot, mint a turizmus vagy a vendéglátás, de a jó munkaerőt máshol is nehéz megtartani, ha a cég nem honorálja kellőképpen a jól végzett munkát. Ha magasabb fizetésre nem is futja, azért érdemes elgondolkodni, milyen juttatásokkal lehet marasztalni a bevált munkaerőt. A Piac&Profit összegyűjtött néhány tippet.

Szülinapi szabadnap

Küldje szabadnapra a munkavállalót születésnapján. Ha valami, akkor ez biztosan nem kerül semmibe a cégnek, miközben ezzel kifejezi, hogy értékes emberként tekint rá.

Lopott órák

Nyáron jellemzően sok vállalkozásnál takarékon megy a biznisz, ilyenkor a hét utolsó munkanapján minden további nélkül el lehet engedni a dolgozókat egy-két órával előbb. Ez igaz a hosszú hétvégék előtti utolsó napokra vagy a kötelezően ledolgozandó szombatokra is.

Szabad délutánok

Bárkivel előfordulhat, hogy megbetegszik a gyereke, ügyeket kell intéznie, vagy később ér be. Ilyenkor érdemes a dolgozó kedvében járni és elengedni egy délutánra vagy délelőttre anélkül, hogy szabadnapnak vagy táppénznek írnánk ki ezt. Persze ha valaki ebből rendszert csinál, az ellen fel kell lépni.

Rugalmas munkaidő-beosztás

Ha a cég tevékenysége engedi, alkalmazzon rugalmas időbeosztást. Van olyan magyar vállalat, ahol áttértek a négynapos munkahétre, az alkalmazottak ugyanis inkább dolgoznak egy-egy nap tíz órát, hogy a péntekjük szabad legyen. Ez a megoldás nemhogy csökkentette volna, de növelte is a hatékonyságot és a munkavállalók elégedettségét. Mielőtt azonban hasonló változást bevezetne, egyeztessen a munkavállalókkal.

Koncertjegy

Évente egyszer-egyszer lepje meg a dolgozókat egy koncertre, vagy más egyéb kulturális programra szóló jeggyel. Ügyeljen rá, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő program legyen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!