szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mol-csoport szerdán megállapodott az Agip-benzinkutakat üzemeltető ENI Hungaria Zrt.-vel, hogy a társaság felvásárolja a 183 töltőállomást tulajdonló céget, amely üzemanyag-nagykereskedést is folytatott.

A Mol közleménye szerint felvásárolta az Agip-kutakat üzemeltető ENI Hungaria Zrt.-t, hogy a 183 töltőállomás megszerzésével a kiskereskedelmi fogalomban több fogyasztót érjen el és nagyobb részesedésre tegyen szert, emellett az olajfinomítóinak ellátási sugarában hatékonyabb legyen az értékesítés.

A cég állítása szerint ez egy egyedülálló növekedési lehetőség a vállalatcsoport számára, mivel kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít, valamint erősíti a Mol fővárosban és környékén elfoglalt pozícióját. A Gazdasági Versenyhivatal még nem hagyta jóvá a megállapodást, amely egyébként nem vonatkozik az Eni kenőanyag nagykereskedelmi tevékenységére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!