Nem félünk eléggé
Drámaian nő a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. Lépni kell! Nem csak a józan üzleti megfontolás, hanem a jogszabályoknak való megfelelés érdekében is.
Az olasz ételeket kínáló Vapiano gyorsétteremlánc jelenlegi és volt dolgozói egybehangzóan azt állítják, hogy egyes németországi éttermekben lejárt szavatosságú húsokat és zöldségeket használtak fel, és újracímkézték az élelmiszereket. A cégvezetés meglepődött a vádakon, de komolyan veszi azokat.
Manipulálhatták egyes élelmiszerek eltarthatósági dátumait a német tulajdonú, olasz ételeket kínáló Vapiano gyorsétteremhálózat egyes éttermeiben – írja a Die Welt. Az étteremlánc tíz jelenlegi és korábbi dolgozója súlyos dologgal vádolta meg a Magyarországon is több étteremmel jelen lévő olasz gyorséttermet, a Vapianót.
Azt állítják, hogy egyes müncheni, berlini, frankfurti, hannoveri és kölni éttermekben megszegték a szabályokat, és újramatricázták a húsokat és zöldségeket, így gyakorlatilag már lejárt élelmiszerekből készülhettek a felszolgált ételek.
A Die Welt vasárnapi kiadása azt írja, a dolgozók szerint olyan ételek kerültek a fogyasztók tányérjaira, amiknek fura szaguk volt, vagy egyáltalán nem néztek ki ínycsiklandónak. A szerkesztőségbe fotókat is eljuttattak, amik bizonyítják állításaikat az átmatricázott élelmiszerekről.
Zöldes penész, furcsa szagok
A Vapiano visszautasítja az állításokat. Közölték: szigorú szabályok érvényesek a felhasznált alapanyagokra, a Fresenius Intézet pedig rendszeres ellenőrzéseket végez az éttermekben a lánc kérésére.
A németországi törvényi helyzet nem teljesen tiszta az ilyen esetekben. Alapjában véve az étteremtulajdonosok még eladhatják a már lejárt élelmiszereket, ugyanis nem létezik olyan szabály, ami megmondja, hogy a felolvasztott hús- és zöldségtermékeket meddig lehet főzésre felhasználni.
A láncot megvádoló alkalmazottak egyike arról mesélt, hogy olyan tésztát adtak el, amin zöldes penész volt, és ezt a vásárló azért nem vette észre, mert szósz került a tésztára. Egy másik munkatárs szerint a főnök arra utasította, hogy melegítse fel jobban a wokot, amiben főzi a tésztát, így nem lesz furcsa íze az elkészült ebédnek.
Vapiano-vezér: komolyan vesszük a vádakat, de nálunk minden friss
A Vapiano nemrég kinevezett új vezérigazgatója a Facebookon reagált a cikk állításaira. Jochen Halfmann azt írta: meglepte, sőt: személyesen megérintette a cikk. Hosszasan taglalta, hogy első heteit vezérigazgatóként a konyhában töltötte, ahol tányérokat mosogatott, tésztát főzött és zöldségeket szeletelt, és előre nem bejelentett látogatásokat is tett a németországi éttermekben.
Liebe Gäste, ich bin Jochen Halfmann und seit Kurzem Vorstandsvorsitzender von VAPIANO. Die Vorwürfe der Welt am...
Posted by Vapiano on Sunday, 1 November 2015
"A frissesség nálunk alapelv, a frissesség az ígéretünk, ezért a frissességért látogat el napi hatvanezer ember csak a németországi éttermeinkbe" – írta a közösségi oldalon, hozzátéve: náluk a vendégek szeme előtt készül el az étel, a tésztát pedig naponta készítik.
Azt is írta: ettől függetlenül komolyan veszi a Welt am Sonntagban megjelent vádakat. Hozzátette: az éttermeikben alkalmazott bónuszrendszer nem motiválja csalásra az étteremvezetőket.
Drámaian nő a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. Lépni kell! Nem csak a józan üzleti megfontolás, hanem a jogszabályoknak való megfelelés érdekében is.
Költséghatékony és magas minőségű szolgáltatások érhetők el, akár a teljes munkavállalói körre, akár csak a kulcspozícióban lévő alkalmazottakra.
Az elektronikus aláírásoknak egyre nagyobb a szerepe, de a különböző típusok közötti különbségek nem mindig egyértelműek.
A forint árfolyamingadozása feladja a leckét – különösen, ha importhányadot tartalmazó beruházást kell finanszírozni.
A kormánytagok tavalyi jövedelmi rangsorában csaknem 400 milliós bevétellel harmadik Lázár Jánosnál egy közel 200 milliós tétel forrása nem volt tisztázott. Eddig.
A Tisztelet Társasága alapítója hosszú betegség után halt meg, 54 éves volt.