szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megerősítette a Magyar Telekom, hogy eladta az Origo portál üzemeltető leányát a vs.hu kiadójának.

A Magyar Telekom ma megállapodást írt alá a New Wave Media Kft.-vel, a vs.hu kiadójával az Origo Zrt.-ben meglevő 100 százalékos tulajdoni részesedésének eladásáról körülbelül 13,2 millió euró, azaz hozzávetőleg 4,2 milliárd forint értékben - írta közleményében az eladó.

A tranzakciót várhatóan 2016 első negyedévében zárják majd le. A tranzakció nem igényel versenyhatósági jóváhagyást, és bizonyos üzleti tevékenységek - így például a Clickshop és más kisebb súlyú tevékenységek - nem képezik a tranzakció részét.  

©

A Magyar Telekom szerint a tranzakció összhangban van a cég "alaptevékenységére irányuló megnövekedett stratégiai fókuszával és a szabad cash flow termelő képességének tovább erősítésével".

Az Origo immár 17 évet átfogó, 1998 decemberében indult működése elismert értékteremtő és meghatározó tényező a hazai médiapiacon - fogalmaztak a közleményben.

Hozzátették, hogy az Origo Zrt. az ország egyik vezető médiavállalatává fejlődött, amely több üzleti területen is piacvezető pozíciót ért el olyan üzleti tevékenységeinek köszönhetően, mint az Origo hírportál, a Freemail levelezőrendszer vagy az Adnetwork online hirdetési hálózat.

A New Wave a cseh Bawaco médiabefektetőhöz tartozik, és sajtóértesülések szerint Szemerey Tamás, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének érdekeltsége.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója levélben mondott köszönetet és kívánt sok sikert az Origo dolgozóinak. 

Úgy tudjuk, a magyar és angol nyelvű üzenetet, amelyet csak Chrisként írt alá a vezérigazgató, csak az Origo Zrt. vezetői kapták meg. A vezérigazgatót információink szerint csütörtök délutánra személyesen is az Origo székhelyére várták.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Több a koronavírusos halott nálunk, mint Kínában

Radar360: Több a koronavírusos halott nálunk, mint Kínában

Engedélyezték a briteknél a BioNTech és a Pfizer 95 százalékos koronavírus-vakcináját

Engedélyezték a briteknél a BioNTech és a Pfizer 95 százalékos koronavírus-vakcináját

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint

Nyár elejére végigoltanák a francia lakosságot Macron szerint