szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péntek délután bemutatkozott az origósoknak Száraz István, a hírportált felvásárló New Wave Media fiatal vezetője. A VS.hu-t is birtokló cég képviselői mindkét lapnak önállóságot, és egy ideig változatlan működést ígértek.

Péntek délután szerkesztőségi értekezletet tartottak az Origóban és a VS.hu-nál is, miután biztossá vált, hogy a VS.hu-t is birtokló New Wave Media vásárolja meg a nagy múltú hírportált a Magyar Telekomtól.

A hvg.hu úgy tudja, mindkét lapnak önállóságot ígértek, leszögezték, hogy mindkét hírportál külön folytatja, a feltett kérdések közül ugyanakkor egyre sem tudtak válaszolni. Az Origóban még azt is mondták, továbbra is cél, hogy a portál vezető maradjon a piacon. A VS.hu munkatársaival pedig azt közölték, hogy az adásvétel igen hosszú folyamat, így néhány hónapig még semmilyen változás nem várható.

©

Az Origón kirakott közlemény szerint Száraz István, a New Wave Media csoport vezetője péntek délután bemutatkozott a szerkesztőségnek. Szárazékhoz tartozik a VS.hu mellett a WeLoveBudapest, a WeLoveBalaton és a Köpönyeg.hu is.

A tranzakció februárban vagy márciusban zárulhat le, de 2016 első felét még kölcsönös tanulási időszaknak szánja a cégvezető, aki saját bevallása szerint nem fog radikális változtatásokat kezdeményezni az Origónál. Elmondta, mindkét hírportálnak helye van a piacon, kiegészítik egymást, így mindkettő megőrizheti önállóságát.

Változatlan marad az Origo brandje, székhelye és jelenlegi értékesítési csapata is. A már megkötött szerződések nem veszítik érvényüket - közölte.

Száraz azt mondta, tudja, hogy kockázatot vállalt, de kemény munkával meg tudják őrizni az Origo pozícióját. A hírportál eddig nagyvállalati környezetben működött, most pedig egy középcéghez kerül, így a jövőben ötvözni kell a kétféle vállalati kultúrát - hangzott el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónos eső is érkezhet este Magyarországra

Ónos eső is érkezhet este Magyarországra

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

Ecettel és szódabikarbónával szinte az egész lakást kitakaríthatjuk

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak