szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ezerforintos, Tescóban kapható pezsgő magasabb értékelést kapott a magyar élelmiszerbiztonsági hivatal pezsgőtesztjén, mint a 40 ezer forintos Dom Pérignon.

Kiöltöztek a Nébih munkatársai és bepezsgőztek, aztán megírták, hogy a pezsgőteszten melyik ital hogyan szerepelt. A pezsgőket szín, tisztaság, gyöngyözés, illat és íz alapján értékelték.

A magyar gyártású száraz pezsgők közül a 7 ezer forintos Sauska Extra Brut-ot találták a legfinomabbnak, második az 1900-ért vásárolt Törley Casino lett, a harmadik pedig a 4800 forintos Kreinbacher Prestige Brut. Tőle csak kicsit maradt le a Tokaji Brut, amelyért viszont csak 1100 forintot adtak. A közkedvelt Hungaria Extra Dry (1900 forint) az ötödik lett, ezt a Kreinbacher Extra Dry (3176 ft), a Szent István (879 ft) és Hungaria Grande Cuvée Brut (1900 forint) követi. Igazából ezek közül egyik sem szerepelt le, a 15,83 pontos maximumot a Sauska kapta, de a nyolcadik Hungaria Grande Cuvée Brut is 14,08 pontot kapott az értékelőktől.

Tesztelték a külföldi gyártmányokat is. Itt a legfinomabbnak a Schlumberger Gold Trockent találták (3200 forint), amely a Sauskánál is magasabb pontszámot, 16,73-at kapott. Aztán a Freixenet Cordon Negro Brut Cava következik, amely 2200 forint és pontszámban veri a legjobb magyart (15,92-őt kapott). Harmadik a Bortolomiol Prosecco Miól Brut Treviso lett (2950 ft), negyedik a Martini Prosecco (3299 ft), de még a 947 forintos Faber Finesse trocken is 14 pont fölött teljesített. A legnagyobb érdekesség, hogy a teszten a tescós Faber után következik, és 14 pont alatt végzett a 40 ezer forintos Dom Pérignon Vingate 2006 Brut.

A teljes lista a Nébih cikkéből megnyitható táblázatban böngészhető át.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Állatkínzás miatt nyomoznak a szadai elefántok ügyében

Szembeszállt a NER-rel az ellenzék Egerben, leváltják a színházigazgatót

Szembeszállt a NER-rel az ellenzék Egerben, leváltják a színházigazgatót

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen

Videón, ahogy a rendőrök sorra buktatják le a szabálytalan kamionosokat az M7-esen