szerző:
hvg.hu

Robbie Williams koncetturnéjára is a Graboplast szállítja a padlóborítást - derült ki a tatabányai Grabo Design-gyár átadásán, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

Orbán Viktor is részt vett a Graboplast új tatabányai gyárának a megnyitóján. A Grabo Design-padlóüzem állami támogatással, összesen 6,2 milliárd forintból valósul meg. A Grabo Design Padlógyárban új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek.

Beszédében a kormányfő azt mondta, egy közös sikert ünneplünk, bár a magyar kormány csak középen áll sorba a sikerért, hiszen elsősorban a cég vezetőié és dolgozóié a siker.

Sosem gondoltam volna, hogy a nanotechnológia a padlógyártás bevett technológiája, amikor katonaként fókáztam, eszembe sem jutott az önmagát fertőtlenítő padló – viccelt Orbán Viktor.

A Graboplast túlnőtt Magyarországon – mondta Orbán, aki szerint a most átadásra kerülő gyárral újabb lépést tesz a Graboplast afelé, hogy világcég legyen. A mostani beruházás 120 munkahelyet teremt, de abban reménykedünk, hogy ennél is többet ad majd ez a beruházás az országnak – tette hozzá. Tatabánya már nem az egykori szocialista iparváros, itt már nemsokára a munkaerőhiány jelent majd gondot.

A kormány 3 milliárddal járult hozzá a beruházáshoz, és ez nem uniós forrás – mondta Orbán, aki elmondta, tárgyalt a Graboplast-vezetőkkel, és elvi megállapodást kötöttek arról, hogy a kormány támogatni fogja a cég fejlődését. A 6,2 milliárdos beruházás a része annak a 8,7 milliárd forintból 2017-ig megvalósuló programnak, melynek köszönhetően tovább bővül a vállalat exporttevékenysége, és több mint 20 százalékkal emelkedik alkalmazottainak száma.

A helyszínen jelen volt Magyar Levente Küküm-államtitkár, Bencsik János fideszes képviselő, és a Graboplast-tulajdonos Wallis Asset Management Zrt. vezére, Veres Tibor is.

Veres azt hangsúlyozta, hogy a Graboplast egy magyar vállalat, magyar döntéshozókkal, amelybe a Wallis már 21 milliárd forintot fektetett be. Ez a cég is mutatja, hogy Magyarországon érdemes vállalkozni, és fel lehet venni a versenyt a nemzetközi vállalatokkal. Megköszönte a kormány támogatását, amiért 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a beruházáshoz. Az egykori Fidesz-közeli szlogent felidézve azt mondta, hogy a Graboplast nem az álmok álmodói, hanem az álmok megvalósítói.

Jancsó Péter, a Graboplast vezetője is beszédet mondott. Azt említette például, hogy a cég tavaly 1700 sportcsarnokot fedtek be padlóval, emellett a tömegközlekedési eszközök padlóborítását is a Graboplast gyártja, ilyen borítás van a pesti Combino-villamosokon is. Show-padlókat is szállítottak a svéd király esküvőjére és Robbie Williams koncertjére. Azt is elmondta, hogy csatlakoztak a kormány déli nyitás nevű programjához, így afrikai piacokra is betennék a lábukat. A magyarok nem csak alkatrész-összeszerelésre van predesztinálva, hanem képesek olyan terméket előállítani, amelyet nyolcvan országban megvesznek.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Meglepő helyről érkezik új szereplő a Barátok köztbe

Meglepő helyről érkezik új szereplő a Barátok köztbe

Végleg otthagyja a parlamentet a volt jobbikos Hegedűs Lórántné

Végleg otthagyja a parlamentet a volt jobbikos Hegedűs Lórántné

Az új Doom lesz az első játék a Google csodarendszerén, amivel hadat üzentek a konzoloknak

Az új Doom lesz az első játék a Google csodarendszerén, amivel hadat üzentek a konzoloknak

Egy csomó helyen ingyen kávézhatunk csütörtökön

Egy csomó helyen ingyen kávézhatunk csütörtökön

44,2 millió forint adósságot termel napi szinten a Honvédkórház

44,2 millió forint adósságot termel napi szinten a Honvédkórház

Megérkezett Gemencre Zoltán, a fekete gólya

Megérkezett Gemencre Zoltán, a fekete gólya