szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túri Tamás, a MOME hallgatója 3Bee városi kerékpár-projektjével első helyen végzett az A’ Desgin Award jármű, mobilitás és közlekedés kategóriája többezer versenyzője közül. A teljesen személyre szabható, versenysportra szánt kerékpár tervezőjét a bicikliző testformája ihlette meg, hogy hogyan nézünk ki kerekezés közben.

A díjnyertes kerékpár személyre szabásban a 3D nyomtatás is komoly szerephez jut. A váz, sőt az ülőke is a kerékpáros igényeinek megfelelően alakítható.

©

„A 3D nyomtatótechnika mindenkinek lehetővé teszi a személyes és tökéletes álomkerékpár kivitelezését. A váz mérete könnyen és pontosan harmonizálható a bicikli többi részével – írja a freedee 3D blog. A jármű esztétikuma a kerékpáros ízlése szerint, különféle színekkel és mintákkal dolgozható ki. A vázat három ponton lehet meghosszabbítani, egyen meghajlítani. Az alapforma eltorzítása nélkül alakítható a kerékpároshoz” – írja Túri Tamás.

A 3D nyomtatás másik komoly előnyét abban látja, hogy a technológiával sokkal könnyebb, üreges vázak dolgozhatók ki. A versenysport szempontjából ez nagy előny, mert a jármű egyszerre könnyű és masszív.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Az Index új vezérigazgatója a hvg360-nak: „Az Indexre egy nagyon komoly üzletként tekintek”

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe