szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Május 31-én lejár a határidő, ameddig az alapkezelőnek be kell fektetniük a rájuk bízott 131,5 milliárd forintnyi Jeremie-s kockázati tőke legalább 80 százalékát. Az alapkezelőknél maradt összegeket vissza kell fizetni Brüsszelnek.

Április végéig több mint 280 cég kapott kockázati tőkét, novemberi adatok szerint 101 milliárdos összegben, vagyis 4 milliárd akkor még hiányzott a minimális elváráshoz, ezért akkor az eredeti év végi határidőt meghosszabbították május 31-ig. Az egyes alapok teljesítménye között jelentős a szóródás. Míg egyesek túlteljesítették a minimális mértéket, addig másoknak ez még nem sikerült, május 31-ig a folyamatban lévő döntések értelmében további összegek kihelyezése várható – tájékoztatta az NGM a Világgazdaságot.

Új tőkeprogramok kidolgozása is folyamatban van, a kifutó Jeremie-nél célzottabb fókusszal. E programok eltérő keretösszeggel, feltételrendszerrel, működési struktúrával indulnak el. Elsősorban az érettebb életszakaszban lévő vállalkozások számíthatnak támogatásra, a finanszírozás rugalmasabb ütemű lehet, azaz nem lesz éves periódusokhoz kötve, a korai szakaszú befektetések magántőke-elvárása pedig mérséklődhet. Ugyanakkor vannak vélemények, amelyek szerint a startup szcénának jobbat tenne, ha elapadnának az uniós források.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyházi fenntartásba kerülhet a szántódpusztai majorság

Egyházi fenntartásba kerülhet a szántódpusztai majorság

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Újabb milliárdos építkezne a Balatonnál

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély

Nem oltanak orosz vakcinával Ausztriában, amíg nincs meg az uniós engedély