szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bukott már pénzt, mert nem tudott elmenni egy koncertre, vagy éppen lemaradt róla, mert elkapkodták a jegyeket? A Tickething felismerve az igényt a feleslegessé vált koncert-, fesztivál és belépőjegyek adás-vételére kínál online piacteret, amiben egy befektető is meglátta a fantáziát.

Kivel ne fordult volna elő, hogy egy-egy koncertre, fesztiválra az utolsó pillanatban szeretett volna jegyet venni, vagy fordítva: feleslegessé vált belépőjét eladni. Eddig erre szervezetlen keretek között jórészt a közösségi média volt a kézenfekvő eszköz, ami nem igazán volt célzott és az esetleges visszaélések kiküszöbölésére sem jelentett megoldást. A Drukka Startup Stúdió cégnöveldéjében” induló Tickething ezen a téren mutat újat: az online felületen bárki biztonságosan, ellenőrzött módon adhat el és vásárolhat magánszemélytől elektronikus belépőt bármilyen eseményre, koncerttől a színházjegyig.

Az indulás utáni két hónapban több száz regisztrált felhasználó vette igénybe a Tickething jegy újraértékesítő platformját, amibe a Prosperitás Tőkealap is beszállt közel 50 millió forinttal. 

Nyugaton már több hasonló szolgáltatás is sikerrel működik – név szerint például a Ticketbis, Seatwish, Viagogo – azonban Magyarországon ezek közül egyik sincs jelen, és a közép-kelet-európai régióban sem túl aktívak. „A GB & Partners alapkezelő által menedzselt Prosperitás Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap befektetéséből a szolgáltatásunk minőségét szeretnék továbbfejleszteni, illetve a következő másfél évben a régió további két országában szeretnénk megjelenni és jelentős piaci részesedést elérni. Középtávon pedig Közép-Kelet-Európa vezető jegy újraértékesítő portáljává válni” – fogalmazott Töreky Bence, a Tickething alapítója. A kezdeményezés életképességét mutatja, hogy a spanyol Ticketbis-t például nemrég 165 millió dollárért vásárolta fel az eBay.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiömlött salétromsav miatt sérült meg két mentő, a felelős ellen vádat emeltek

Kiömlött salétromsav miatt sérült meg két mentő, a felelős ellen vádat emeltek

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

A válófélben lévő férj ki kell, hogy fizesse feleségének a házimunkát, mondta ki egy kínai bíróság

103-mal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

103-mal nőtt a koronavírus áldozatainak száma