szerző:
hvg.hu

Varga Mihály egykori adó- és pénzügyi államtitkára lett a Richter stratégiai igazgatója. Orbán Gábor szeptember 5-től tölti be ezt a posztot.

A Richter közleményben jelentette be, hogy Orbán Gábor került kinevezésre a társaság stratégiai igazgatójaként, aki egyúttal az ügyvezetőség tagja is.

Mint az a Portfolio cikkéből kiderül, bár a közleményben nem utaltak erre egyértelműen, de a cég megerősítette, hogy a Orbán-kormány korábbi adó- és pénzügyekért felelős államtitkárról van szó. A Richternél úgy fogalmaztak, hogy a befektetők számára egyre fontosabb a vállalati stratégia véghezvitele, Orbán Gábor a stratégiai projektek előmenetelét koordinálja és felügyeli majd.

Orbán, 2013-tól volt államtitkár és tavaly július 31-ével szűnt meg megbízatása, ezt követően a Rothschildnál dolgozott tanácsadóként.

Hivatalos életrajza szerint a szakember, 2003-ban végzett a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemen, korábban  Soros ösztöndíjasként, 1995-96 között a texasi St. Mark’s Schoolban tanult. Tanulmányait követően dolgozott az International Centre for Economic Growth európai központjában, majd később dolgozott az MNB-nél és az EKB-nél és az Aegon Alapkezelőnél.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!