szerző:
hvg.hu

A BudaPart fejlesztést Garancsi István Market Zrt.-je végzi, az olimpia miatt kiemelt projektként.

Közel tízszeres érdeklődés mutatkozik a Kopaszi-gát mellé tervezett iroda- és lakásfejlesztési projekt iránt. A mostanában érdeklődő vevőket a Market Zrt. arról tájékoztatja, hogy 267 magas presztízsű lakást értékesít, amelyre több mint 2000 előregisztráció érkezett május óta.

Az új városnegyedben irodaházak határolják majd körbe a lakóépületeket, és az első ütemben mérettől és kialakítástól függően 600-800 ezer forint között mozognak a négyzetméterárak. Ha viszont csak a nettó alapterületet nézzük (erkélyek nélkül), akkor könnyen egymillió forint körül van egyetlen négyzetméter.

A lakásokat gépesített konyhabútorral, redőnyökkel és előkészített vagy beépített klímával adják át 2018 nyarától kezdve. A regisztrációs díjat előszerződéskor a lakás vételárának 20 százalékra kell kiegészíteni, a fennmaradó 80 százalékot pedig a műszaki átadáskor kell kiegyenlíteni.

©

 A XI. kerületi területet is magába foglaló 56 hektárt birtokló cég január elején került Garancsi István egyik cégének, a Market Asset Management Kft.-nek a tulajdonába. A terület megvásárlásához az állami Eximbank 52 millió eurós, azaz 16,5 milliárd forintos hitelt nyújtott, nemrégiben a kormány pedig kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet, ami nagy könnyebbséget jelent a fejlesztőnek az engedélyezési eljárásokban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagy Gábor: Diktátorok évadja

Nagy Gábor: Diktátorok évadja

Váratlan: a Microsofttól kap erősítést az egyik legerősebb androidos telefon

Váratlan: a Microsofttól kap erősítést az egyik legerősebb androidos telefon

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Németh Szilárd: Demeter Márta nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Van ádámcsutkám, de jó nő vagyok

Van ádámcsutkám, de jó nő vagyok

Elromlott egy jármű, nem járt az M4-es metró egy szakaszon

Elromlott egy jármű, nem járt az M4-es metró egy szakaszon

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi

Balesetveszélyes terméket hív vissza az Aldi