szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik a Lidl Stiftung & Co. KG vezérigazgatója, Sven Seidel - jelentették német lapok. A három éve kinevezett vezér közös megegyezéssel, de azonnali hatállyal hagyja el a diszkont láncot.

Sven Seidel a 2014-es kinevezése óta egyszerűsítette a Lidl vezetését és előkészítette a lánc első lépéseit az amerikai piacon. Utódja a Lebensmittel Zeitung szerint a korábban a nemzetközi beszerzésekért felelős Jesper Hojer lesz.

A Handelsblatt a személycsere hátteréről azt írta, hogy Seidelnek és a Klaus Gehrignek, a Lidlt tulajdonló Schwarz Csoport vezetőjének más volt a stratégiai elképzelése.

A Lidl ráadásul nagy változások előtt áll, a lap szerint az amerikai piacra lépés - illetve a szintén a csoporthoz tartozó Kauflan ausztráliai terjeszkedése - előtt Gehrig pedig meg akarta erősíteni a menedzsmentet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!