szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nettó 267,3 millió forinttal a Telekom nyerte az MNB mobil távközlési szolgáltatások nyújtására kiírt tenderét. A társaság a Vodafone-t előzte meg, amellyel egy másik, ötmilliárdos állami megbízással kapcsolatban épp háborút vív.

A nyertessel az MNB a szerződést január 31-én meg is kötötte, az értesítőben közöltek szerint határozatlan időre – jelentette a napi.hu.

A Telekom más mellett 2 ezer jegybanki előfizetőnek nyújt hangátviteli szolgáltatást, de része a csomagnak az adatátvitel, továbbá az MNB és a Telekom központjainak az összekapcsolása is. A cég az üzleti ügyfelek részére pedig dedikált telefonos ügyfélszolgálatot is biztosít.

A Telekom és a Vodafone éppen nagy háborút vív és egymást perli egy sokkal nagyobb, ötmilliárdos kormányzati megbízás miatt.

A pályázat tétje az volt, hogy melyik cég láthatja el mobil-, valamint mobilnet-szolgáltatással a kormányzati szervezeteket, és a rendszerhez önként csatlakozó intézményeket, mint például önkormányzatokat, bíróságokat, intézményfenntartókat.

A keretszerződés csaknem 200 ezer SIM-kártyát foglal magában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!