szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tudni lehetett, hogy valami nagy dolog készül, mert délelőtt felfüggesztették a kereskedést a cég részvényeivel.

Megvásárolta az Opimus Nyrt. 16,9 százalékos tulajdonrészét Mészáros Lőrinc. A tőzsdén jegyzett cégcsoport több cégét korábban a felcsúti polgármester legközelebbi munkatársai, Csík Zoltán vagy Schmidt Zoltán vezették, de Mészáros Lőrinc közvetlenül sem a vezetők, sem a tulajdonosok között nem szerepelt. Az Opimus egyik leányvállalata, az Opimus Press októberben vásárolta meg a Mediaworks kiadót.

Az Opimus nyilvánosan jegyzett részvénycsomagjának a 40 százalékát korábban két offshore cég birtokolta, a Cariati Holding és a TAC azonban február végén eladta tulajdonrészét. Akkor az a hányad kisrészvényesekhez került, vélhetően ebből vásárolt most Mészáros. Rajta kívül a Konzum Management Kft. szerzett még 14 százalékot – a kft. anyacégébe, a szintén tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt.-be egy héttel ezelőtt szállt be Orbán Viktor barátja. (Ez a cég szerezte meg Leisztinger Tamástól a Hunguest hoteljeit.) A harmadik Mészároshoz köthető befektető a Status Capital Befektetési Zrt., a szekszárdi cég tavaly szállt be az Opimusba, és 8,38 százalékos tulajdonrésze.

A tőzsdén délelőtt a Konzum és az Opimus részvényeivel való kereskedést is felfüggesztették, a társaságok ezt azért kérték a BÉT-től, mert az árfolyamot jelentősen befolyásoló bejelentésre készülnek. Erre minden okuk megvolt: Mészáros egy héttel korábbi vásárlása után a Konzum részvényeinek árfolyama 67 százalékkal emelkedett.

A hvg.hu a héten készített interjút a felcsúti polgármesterrel, akit hihetetlen vagyongyarapodásáról is kérdeztünk. Magyarázatát az alábbi videóban hallgathatja meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felszólalt az SZFE új urai ellen az Ódry Színpad névadójának örököse

Felszólalt az SZFE új urai ellen az Ódry Színpad névadójának örököse

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Ötven rendőr fogja vizsgálni a hálapénzes eseteket

Ingyen lehet megnézni a Katona József Színház Nóráját

Ingyen lehet megnézni a Katona József Színház Nóráját