szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felfüggesztették a felcsúti polgármesterhez köthető két cég tőzsdei kereskedését. UPDATE: hamarosan kiderült, hogy Mészáros Lőrinc hivatalosan is tulajdonos lett a cégben.

Felfüggesztették a Budapesti Értéktőzsdén a kereskedést két, Mészáros Lőrinchez köthető cég esetében. A Konzum és az Opimus erről maga tájékoztatott a BÉT honlapján. A felfüggesztést azzal indokolták, hogy a két résztvénytársaság „2017. március 3-án olyan bejelentésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja”.

A Hunguest szállodáit Leisztinger Tamástól megvásárló Konzum-csoport nemrégiben került kapcsolatba Mészárossal: múlt pénteken jelentették be, hogy a felcsúti polgármester megvásárolta a részvények 20 százalékát. A különböző profilú cégeket összefogó Opimus tavaly ősszel került a hírekbe, amikor egyik leányvállalata, az Opimus Press megvette a Mediaworksöt, néhány héttel azt követően, hogy a kiadó felfüggesztete a Népszabadság kiadását. Az Opimus több cégét az a Csík Zoltán vezeti, akit Mészáros egyik legközelebbi emberének tartanak.

Az Opimusnál azóta is zajlik az élet: február végén kiszállt belőle a cég részvényeinek 40 százalékát birtokló két offshore-cég, a Cariati Holding és a TAC – jegyzi meg a 444.hu, hozzátéve, azt nem tudni, ki szerezhette meg a részvénycsomagot. (A BÉT adatlapja szerint a részvények 85,95 százaléka van közkézen, vagyis 5 százaléknál kisebb részesedéssel bírnak a részvényesek, akiket ebben az esetben nem kell azonosítani.)

UPDATE: hamarosan kiderült, hogy Mészáros Lőrinc hivatalosan is tulajdonos lett a cégben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Krízis és kilábalás: Kína mindenben élen jár?

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Majdnem félmillió emberéletet követeltek az időjárási szélsőségek az elmúlt húsz évben

Üvegdarab lehet ebben a sajtban, visszahívták

Üvegdarab lehet ebben a sajtban, visszahívták